Author Topic: Tougher Yaga Shura bug?  (Read 6466 times)

Offline WildGirlMods

  • Planewalker
  • *****
  • Posts: 9
Tougher Yaga Shura bug?
« on: July 06, 2009, 01:35:42 PM »
When I enter the siege camp for the first time (this is before Yaga's heart is destroyed), Yaga Shura never shows up.  I've killed quite a few minions waiting for him, and no go.  Am I missing something?  The only thing I have installed is Ascension, all components.

Offline Leomar

  • Planewalker
  • *****
  • Posts: 116
  • Gender: Male
Re: Tougher Yaga Shura bug?
« Reply #1 on: July 06, 2009, 11:48:23 PM »
If you have installed Ascension without any fixes, then you will run into some more bugs.

Here you get a list of confirmed bugs:
http://forums.pocketplane.net/index.php/topic,24418.0.html

Here some infos if you want to install Ascension with BG2 Fixpack:
http://forums.pocketplane.net/index.php/topic,26401.0.html

And in this forum many gamers have posted issues with Yaga-Shura, so you could use the Search function and look if a similiar report exist.

Greetings Leomar

Offline WildGirlMods

  • Planewalker
  • *****
  • Posts: 9
Re: Tougher Yaga Shura bug?
« Reply #2 on: July 07, 2009, 10:03:42 AM »
Thanks, Leomar!  I searched the forums before I posted, but I only found two issues; Yaga Shura crashes the game and Yaga Shura doesn't behave right in the final fight.  Nothing about him just not showing up.  I searched again, but I still don't see anything.  :(

I didn't know that the BGII Fixpack addresses Ascension too.  I installed it over Ascension to see if that would help, but no go.  I've tried both starting a new game and reinstalling the game and that didn't help.  I've looked at stuff in NI, and the area file says right there that Yaga Shura should be there.  I can bring him in with the console with no problems. 

Offline Leomar

  • Planewalker
  • *****
  • Posts: 116
  • Gender: Male
Re: Tougher Yaga Shura bug?
« Reply #3 on: July 08, 2009, 01:02:52 AM »
Hmmm, that sounds really mysterious. If this bug appears before, I think gamer would had mention it, but that is not happen. Did you do an install with BG2/ToB and Ascension only and have you the same problem? Before you installed Ascension did you a fresh clean install of your BG games?

Yovaneth at SHS had a bad bug and tried to find the issue. After some time he find out, that his BG installation was not correct and therefore the bug appeard. With a clean install the bug was gone.

Greetings Leomar

Offline WildGirlMods

  • Planewalker
  • *****
  • Posts: 9
Re: Tougher Yaga Shura bug?
« Reply #4 on: July 08, 2009, 12:53:40 PM »
Yes, it is a new install with only Ascension.  My "new install" is how Icelus suggested here: http://forums.pocketplane.net/index.php/topic,17555.0.html. (Deleteing the override, chitin.key, dialog.tlk, baldur.ini, and baldur.exe and replacing with a known clean version.)  I'll go try truly uninstalling everything and reinstalling from CDs.

Update:  Reinstalling from CDs worked!  Thanks for all your help, Leomar!
« Last Edit: July 08, 2009, 02:27:42 PM by WildGirlMods »

Offline Leomar

  • Planewalker
  • *****
  • Posts: 116
  • Gender: Male
Re: Tougher Yaga Shura bug?
« Reply #5 on: July 09, 2009, 12:12:08 AM »
Nice to hear, that the problem is gone.  :)

Happy modding.  ;)

Greetings Leomar

 

With Quick-Reply you can write a post when viewing a topic without loading a new page. You can still use bulletin board code and smileys as you would in a normal post.

Warning: this topic has not been posted in for at least 120 days.
Unless you're sure you want to reply, please consider starting a new topic.

Name: Email:
Verification:
Type the letters shown in the picture
Listen to the letters / Request another image
Type the letters shown in the picture:
What color is grass?:
What is the seventh word in this sentence?:
What is five minus two (use the full word)?: